Släktforskning
Så släktforskar du på nätet
 

Fråga om släktforskning

Frågeavdelningen hjälper till med generella metodfrågor kring släktforskning i första hand.

 

Jag har även skapat en ny kategori 2017 för efterlysningar där ni antingen kan lägga en kommentar i någon av de tre efterlysningstrådarna, Sverige, Finland, Övriga världen eller skapa en fråga som vanligt, som jag lägger ut när jag kikar förbi.


Jag hjälper gärna till med uppdragsforskning.

Kontakta mig på sara(snabel-a)slaktforskning.info.

Timtaxa eller paketpriser beroende på omfattning. Jag har tyvärr inte tid att hjälpa till utan att få ersättning längre, efter att ofta aldrig hört tillbaka från de jag försökt hjälpa med mer person-inriktade frågor. 

Tänk på att inte lägga med känslig eller för detaljerad information om personer som kanske lever idag i era efterlysningar och frågor!

Kommentarer och svar läggs ut direkt på sidan när du kommenterar. Vill du svara någon frågeställare privat hjälper sidans admin till via mail: sara(snabel-a)slaktforskning.info

 

 
Kategori:
Sortering:
   [ Sök i frågor/svar ]

Antal frågor/svar: 162

 
Hem  >  Barn  >  Fader okänd   
 
Hej! Jag försöker hjälpa min fästman att leta efter information om hans biologiska fader. Det enda vi har att gå på är för- och efternamn, en bild på fadern samt att han är från Italien. Vi har varit i kontakt med skatteverket och länsarkivet men utan något resultat då fadern inte är registrerad som fader till min fästman i och med att han ska ha dött innan min fästman föddes. Vi vet inte vart/när han föddes eller vart eller datum då han dog. Min svärmor vägrar ge någon information och hon är den enda som faktiskt vet denna informationen. Min fråga är vart man ska söka då vi just nu famlar i blindo. Tack på förhand!  (Antal visningar: 310)
Kategorier: Fader okänd
Datum: 2018-06-03
  Kommentarer (0)
 
frågan gäller min farfar, enl. min pappa är han inte hans riktiga pappa utan blev adopterad och reg. som pappa går det att få reda på vem den riktiga pappan är ? hittar inga uppgifter har tagit DNA men hittar inga match min pappa är född 1918 och lever inte längre  (Antal visningar: 528)
Kategorier: Fader okänd
Datum: 2018-02-10
  Kommentarer (0)
 
Hejsan jag skulle vilja veta vem min farmors far var då varken mina föräldrar eller min farmor (avliden) inte ens vet om det. Det sägs så olika saker att han var en tysk militär som sen bara försvann. Min farmor hette Ulla-Britt Hellström men hennes flicknamn var Ulla-Britt Linusson född 1943, 1944 eller 1945 bodde i Norrtälje när jag var liten men vet inte om hon är född där eller utanför Norrtälje  (Antal visningar: 560)
Kategorier: Fader okänd
Datum: 2018-02-10
  Kommentarer (0)
 
Min far är född i Köpenhamn 1904-0516 fader okänd. Pappa hette Tage Walter Johannesson - Karlsson (farmor gifte sig med Robert Karlsson. Han dog 1936 och då fick min far meddelande om att hans efternamn skulle vara Holmberg. Varför vet jag inte.Vem kan svara på detta?  (Antal visningar: 908)
Kategorier: Fader okänd
Datum: 2017-01-02
  Kommentarer (0)
 
Hej!Jag vet namnet på min ev morfar men i min mammas papper står det fader okänd.Kan man på nått sätt få fram bevis då det varit upp i domstol om faderskapserkännande  (Antal visningar: 1376)
Kategorier: Fader okänd
Datum: 2015-04-11
  Kommentarer (0)
 
Hej, Hur går jag tillväga för att hitta min pappas biologiska morfar som inte finns med i kyrkboken? Går det att hitta på annat sätt om han inte finns där? Tacksam för svar.  (Antal visningar: 2090)
Kategorier: Fader okänd
Datum: 2015-01-12
  Kommentarer (0)
 
Min morfar, Carl Johan Lind, föddes den 23/9 1881 i Eds församling i Stockholms län. Hans mamma finns angiven som boende i församlingen. Som hans pappa finns angivet en Per Alfred Lind, bageriarbetare från Katarina församling i Stockholm. I födelseboken anges mamman som fäste kvinna till denna Per Alfred. I husförhörs- boken finns det angivet att min morfar är kyrkotagen som äkta. Kan ej hitta denna Per Alfred Lind i Katarina församling. Min fråga: Finns det något annat ställe där prästen kan ha antecknat förhållandet mellan min morfars föräldrar.  (Antal visningar: 2139)
Kategorier: Fader okänd
Datum: 2014-08-04
  Kommentarer (0)
 
Jag hittar inte min farmor i födelseboken trots att jag känner till församling och år. Hon var "oäkta" och jag söker hennes efternamn så jag kan leta vidare i Allmänna barnhusets arkiv. Nu står allt och stampar och jag kommer ingen vart.  (Antal visningar: 1513)
Kategorier: Fader okänd
Datum: 2014-06-05
  Kommentarer (0)
 
Min farmor vet ej vem hennes pappa är han försvann när hon var liten!! Kan ni säga vem det är elr kolla em det är snälla jag är 12år mitt namn är Anna linne andersson  (Antal visningar: 2403)
Kategorier: Fader okänd
Datum: 2013-07-12
  Kommentarer (0)
 
Om jag vet födelsedata på en person. Och har hittat datum när hon skilde sig hur ska jag ta reda på, med vem hon var gift med? Vet också att hon for till Damnark och att hon kom tillbaka. Har data på barnet men vet inte namnet på fadern, hur gör jag?  (Antal visningar: 3134)
Kategorier: 1900-talet Fader okänd
Datum: 2011-07-30
  Kommentarer (0)
 
Kan man få reda på vem pappan är om det står fader okänd i födelseboken?  (Antal visningar: 3623)
Kategorier: Fader okänd
Datum: 2009-12-10
  Kommentarer (0)
 

Sida: 1
1 
 
    RSS för frågor/svar
 
 
 
Ny fråga
* = Obligatorisk uppgift.

Ditt namn

Din e-post

* Fråga  


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
     
 
 
Senaste kommenterade frågor
 
     
 
 
Populäraste taggarna