Släktforskning
Så släktforskar du på nätet
 

Fråga

Hej! Har precis börjat söka min Hellsten släkt. Min mors kusin provade för en herrans massa år sen och hamnade i Östergötland(får mar info av denne 90-årige man snart) Han körde fast på att namnet var taget. Jag har hört att vi lär vara av Vallon släkte men vet inte ngt om hur, innan Hellsten. Jag har fått namnen Karl Theodor Hellsten gift med en Augusta Charlotta. De fick en dotter och tre söner som sökte lyckan i Amerika. En kom tillbaka Johan Albert född 13/4 1863, min mammas farfar. hans fru hette Matilda Dorotea Gustavsson. De köpte en gård i Sörmland -Stavdal.Min morfar Algot tog sedan över gården. Vill så klart höra om ngn har en spännande ledtråd för att knäcka nöten med vad vi hette innan Hellsten! Tack på förhand

Svar

Det här med släktnamn och att de ska ha något spännande ursprung är väldigt vanligt, har jag förstått vid mina egna uppdragsforskningar. Dessutom finns det ofta sanning i dessa släktlegender, även om det idag kan vara svårt att hitta källorna som når hela vägen fram.

 

När det gäller misstänkta Valloner finns en särskild förening som hjälper till med denna forskning och har väldigt mycket dokumenterat kring vallonerna.

 

Lyssna på Sveriges Radios Släktband om Vallonforskning

 

Sällskapet Vallonättlingars hemsida


 
Kommentarer
 
Inga kommentarer registrerade.
 
Ny kommentar 
 
* = Obligatoriskt fält

* Ditt namn:   


Din webbplats: (frivillig)


* Kommentar:   


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
  < Tillbaka till frågor/svar
 
 
 
Om frågan/svaret
Datum: 2011-12-07
Taggar:  valloner
Kategorier:  Saknade källor
Antalet visningar:  2532